- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna Vapeur Bonduelle | 265 |
Dochucovadla:
libovolné koření (kari, chilli apod.)
Energetická hodnota celkem: 1333 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 167 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 4.9, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cizrnu slijeme a obalíme v koření. Lze použít libovolné koření dle vaší chuti, mně se osvědčila kombinace indického kari a chilli. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C, dokud cizrna nezezlátne. Energetická hodnota na 100 g: 1000 kJ. Pražená cizrna je vhodná jako zobání místo oříšků, chipsů apod., ale dá se využít třeba i do salátu nebo místo smažené housky do polévky apod. Můžete vyzkoušet i variantu nasladko - stačí ochutit skořicí a případně přidat trochu medu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Proti zravosti funguje udělat alespoň 2 varianty slanou a sladkou, to nikdo nesní najednou; -)a nebo dát rovnou kus do mrazaku. ...
Díky. Právě v rámci nějaké rychlovky bych to opražila jen na sucho s kořením na pánvi, takže to jde ! :)
Dneska mám v plánu hummus, tak zaexperimentuji, před trochu odeberu a zkusím sladkou i kořeněnou variantu.
HankaCh
Hanka Malkova
já vím, jen u nás by na toto množství nestalo za to zapínat troubu ;-)
Ono to docela vydrží, tak se dá spotrebovavat postupne
Jak dlouho to asi tak peču? A zkoušel to někdo na pánvi?
Liduska: Je to právě vhodné jako zobání místo oříšků, chipsů apod., ale dá se to využít třeba i do salátu nebo místo smažené housky do polévky. Ještě to radši připíšu přímo do receptu.